Cea mai bună Cameră Foto

Top Camere Foto DSLR sau Mirrorless

Top camere foto

Cum să alegi o cameră foto bună

Dacă a venit momentul să-ți cumperi o cameră foto bună, iar cunoștințele tale în domeniu nu sunt avansate, atunci cu siguranță îți va fi greu să alegi un model. Astfel, echipa ProduseBune.ro îți oferă un scurt ghid de cumpărături, însoțit cu topul unora dintre cele mai apreciate camere foto de pe piața din România.

TOP Camere Foto - Recomandări

Nikon D5600

Aparat foto DSLR cu senzor de 24.2 Mpx, rezoluție video Full HD, focalizare automată, bliț integrat, Bluetooth, Wi-Fi, Micro USB, Kit AF-P 18-55 mm VR

Sony Alpha A7III

Sony Alpha A7III

Cameră foto mirrorless, senzor de 24.2 MP, rezoluție video UHD 4K, focalizare Automată, montură obiectiv Sony E, bliț integrat, 4D Focus, Wi-Fi

Canon EOS 250D

Canon EOS 250D

DSLR, rezoluție senzor de 24.1 Mpx, obiectiv EF-S 18-55 mm, Wi-Fi, filmare 4K

Canon EOS M50

Canon EOS M50

Mirrorless, 24.1 Mpx, filmare 4K, Wi-Fi, obiectiv EF-M 15-45 mm, bliț integrat

Sony Cyber-Shot DSC-HX60

Sony Cyber-Shot DSC-HX60

Aparat foto digital, 20 Mpx, Wi-Fi, rezoluție video Full HD, zoom optic 30x, zoom digital 120x

Fujifilm Instax Mini 11

Cameră foto instant, viteză printare de 90 secunde, expunere automată, bliț integrat, hârtie de 62 x 46

Aparate Foto Ieftine

Caracteristici și Specificații

Tipul Camerei Foto

O cameră foto poate fi de mai multe tipuri. Alegerea categoriei îți aparține, în funcție de nevoi, buget, dar și de preferințe. Așadar, poți opta pentru un aparat foto DSLR, Mirrorless, Compact sau Instant.

Formatul și Tipul Senzorului

O cameră foto poate fi dotată în general cu un senzor de tip APSC sau Full Frame. De altfel, tipul acestuia poate să difere. Camerele foto DSLR vin cu un senzor CMOS, în timp ce modelele mirrorless pot avea senzori: COMS, EXR-CMOS sau Live MOS.

Tipul slotului de Memorie

Majoirtatea camerelor foto vin cu senzori de tip SD, SDHC, SDXC. Oricare dintre acestea sunt bune. Oricum, de mult ori vei putea folosi fără probleme un adaptor pentru a folosi un alt tip de card de memorie față de cel standard al aparatului.

Rezoluția Senzorului

Găsești pe piață aparate foto cu senzori de sub 18 MP, de 18-26 MP, dar și de peste 26 MP. Cele mai comune modele au un senzor cu o rezoluție situată între 18 și 26 de megapixeli.

Rezoluția Video

Dacă vrei să folosești noul tău aparat și pentru a filma cu el, caz întâlnit în domeniul vlogging, atunci ai grijă să optezi pentru un model cu o rezoluție video bună. Evident, în ziua de astăzi rezoluția 4K este cea mai căutată, însă vei găsi și modele cu o rezoluție de filmare HD sau Full HD.

Montura Obiectivului

Pentru a te bucura de fotografii și filme cât mai calitative, atunci va trebui să-ți achiziționezi și diferite obiective. Așadar, ai grijă să te interesezi înainte de achiziție despre montura acestora. Ea poate fi Nikon F, Canon EF, Canon EF-M, Fujifilm, Sony E și nu numai.

Funcții

Nu uita să te asiguri că noua ta cameră foto va fi dotată cu funcțiile pe care ți le dorești! Acestea pot fi multe și utile, dar totul ține de cunoștințele tale, de nivelul la care vei folosi aparatul și nu numai.

Conectivitate

Nu în ultimul rând, citește și despre conectivitatea aparatului cu sursele externe. Cei mai cunoscuți conectori sunt: Bluetooth, Wi-Fi, Micro USB sau NFC.

Tipul de Aparat Foto - Informații

Aparate foto DSLR

DSLR

Aparatele foto DSLR sunt ideale pentru cei care își doresc o calitate superioară modelelor compacte și care sunt pasionați de modurile semi-automate  sau manuale de fotografiere.

Mirrorless

O variantă perfectă pentru cei care își doresc să păstreze avantajele obiectivelor interschimbabile, dar care vor un aparat mai ușor și mai compact. Reducerea dimensiunii s-a făcut prin eliminaree oglinzii caracteristicie DSLR.

Aparate foto Compacte

Compact

Cele mai uzuale și ieftine aparate foto digitale sunt cele compacte. Ele vin cu un obiectiv fix și sunt ideale pentru cei care vor să se bucure de fotografii de calitate în viața de zi cu zi.

Instant

Vrei să imortalizezi momentele frumoase din viața ta și să te bucuri de un album foto fizic? Un aparat foto instant este soluția, deoarece el poate printa pe loc fotografia realizată!

Sfaturi de Achiziție

  • Alege de la bun început tipul de aparat foto pe care ți-l dorești, ținând cont de experiența ta, utilizarea viitoare a acestuia și nu numai;
  • Asigură-te că vei cumpăra un model dotat cu un senzor de calitate;
  • Nu uita să ții cont de rezoluția video suportată, asta dacă îți dorești să filmezi cu noua ta cameră;
  • Ține cont și de celelalte aspecte: accesorii compatibile, cardul de memorie, funcțiile deținute de camera foto.

Branduri Cunoscute

Canon

Canon este un brand din Japonia, unul dintre cei mai cunoscuți din industria producătorilor de aparate foto.

Nikon

Un alt producător japonez, cu o vechime de peste 100 ani! Este specializat în producția de aparate optice și de imagine.

Sony

Cei de la Sony produc de asemenea aparate foto de calitate. Cele compacte și cele mirorrless sunt printre cele mai apreciate!

Întrebări Frecvente

Desigur! Asigură-te că aparatul pe care vrei să-l cumperi suportă o rezoluție video de calitate. Există foarte mulți vloggeri care folosesc aparate foto și nu camere video. Motivele sunt destul de simple: este mai ușor și mai practic să folosești o cameră pe care o poți transporta oricând după tine.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply