Cea mai bună hotă de bucătărie

Top Hote & Ghid de Cumpărături

Top Hote

Cum să alegi o hotă potrivită pentru bucătăria ta

Ești în căutarea unei hote de bucătărie? Ai ajuns unde trebuie! Te invităm să descoperi care sunt caracteristicile de care trebuie să ții cont atunci când dorești achiziția unui astfel de electrocasnic. Mai jos vei găsi un top pentru cea mai bună hotă, recomandări de produse, dar și ghidul de cumpărături!

TOP Hote Recomandate

Heinner CH-400

Heinner CH-400

Putere de absorbție de 326.4 mc/h, 2 motoare, filtru din aluminiu, iluminare LED, 3 trepte de putere, 71 dB nivel de zgomot

Hota incorporabila telescopica Beko CTB 6407 X

Beko CTB 6407 X

Absorbție de 275 mc/oră, 1 motor, lățime 60 cm, filtru lavabil metalic anti-grăsime, iluminare halogen, panou sticlă

Arctic AHI6332B

Arctic AHI6332B

1 motor, iluminare LED, filtru lavabil, putere absorbție 32 m3/h, 3 trepte de putere

Bosch DFM064W50

Bosch DFM064W50

Putere de absorbție de 400 mc/oră, un motor, 2 becuri cu halogen, filtru lavabil din inox, evacuare și recirculare

Electrolux EFP60460OX

Putere absorbție 603 mc/h, 1 motor, 3 filtre: aluminiu și carbon, lumini LED, evacuare și recirculare, 3 trepte de putere

Hote Ieftine

Sub 1000 lei

Peste 1000 lei

Caracteristici și Specificații

Încastrarea Hotei

Cele mai multe dintre hotele de bucătărie fac parte din categoria Standard, adică modelele clasice care se montează pe perete deasupra aragazului. Însă, pe piață există și hote incorporabile, idealie pentru bucătăriile moderne datorită plusului de design oferit.

Debitul de Aer

Ne referim mai exact la debitul maxim de aer absorbit de către o hotă. Majoritatea dintre aceste produse pot absorbi peste 750 metri cubi / oră. Vei găsi și hote mai slabe din acest punct de vedere, dar noi recomandăm doar modele ce pot absorbi cel puțin 500 m3/h.

Numărul de Motoare

Deși există pe piață mii de hote de bucătărie ce vin dotate cu un singur motor, vei găsi câteva sute de modele care pot avea chiar două motoare. Ambele categorii sunt bune, diferența fiind notabilă doar în încăperile cu adevărat mari.

Nivelul de Zgomot

Hota este în general un electrocasnic zgomotos, majoritatea dintre aceste produse emițând un sunet de 51-70 decibeli. Găsești totuși și produse ceva mai silențioase, care emit un zgomot de 35-44 dB sau 45-50 dB.

Eficiența Energetică

Pentru că avem de-a face cu un electrocasnic ce folosește motor/motoare, trebuie să știi că el va avea un consum de curent destul de ridicat. Din acest motiv, recomandăm să alegi o hotă cu o eficiență energetică superioară, cum ar fi: Clasa A+++, Clasa A++, Clasa A+ sau Clasa A.

Dimensiunea

Asigură-te că vei cumpăra o hotă de dimensiuni potrivite. Mai exact, fii atent la lățimea acesteia. Este important ca ea să acopere întreaga suprafață a aragazului sau a plitei, pentru a elimina eficient mirosul neplăcut. În plus, dacă alegi o hotă incorporabilă, nu uita să măsori corect spațiul din mobilier pentru ca acesta să corespundă cu dimensiunea hotei.

Filtrele

Recomandăm doar hote dotate cu filtre lavabile, adică acelea care se pot spăla la nevoie. În plus, este important și materialul acestora. Majoritatea sunt fabricate din inox sau aluminiu.

Evacuarea

Evacuarea aerului se va face cu ajutorul unui burlan (care iese în exteriorul clădirii). Însă, există și hote care oferă funcția de recirculare a aerului pentru cei care nu doresc să folosească prima variantă.

Funcțiile

O hotă nu poate fi dotată cu foarte multe funcții, fiind vorba totuși despre un electrocasnic simplu la bază. Dar iată o listă cu unele dintre cele mai importante: touch screen, iluminare LED, Timer, Posibilitatea setării puterii.

Tipul - Informații și Diferențe

Decorative

Hotele decorative sunt cele care dețin un plus la capitolul design. Acestea vor oferi un ambient special bucătăriilor și nu vor arăta precum clasicele modele.

Convenționale

După cum numele o spune, hotele conveționale sunt modelele clasice. Acestea sunt probabil cele mai accesibile dintre modelele de pe piață!

Telescopice

Hotele telescopice sunt perfecte pentru spațiile ceva mai înguste, dar și pentru cei ce-și doresc un plus de design. Acestea se pot extinde practic pentru a acoperi întreaga suprafață a plitei, dar pot fi folosite la o suprafață înjumătățită.

Tip Insulă

Hotele de tip insulă sunt concepute pentru bucătăriile largi, acolo unde blatul de lucru se află în mijlocul lor. Aceste hote au un preț de achiziție destul de ridicat, însă impresionează la capitolul design.

Incorporabile

Precum majoritatea electrocasnicelor incorporabile și hotele de acest gen sunt create pentru bucătăriile moderne, acolo unde le veți putea “ascunde” în mobilier.

Sfaturi de Achiziție

  • Cumpără o hotă ce are o putere de absobție a aerului generoasă;
  • Asigură-te că puterea hotei este suficientă pentru mărimea bucătăriei;
  • Îți recomandăm o hotă care îți permite reglarea puterii;
  • Alege o hotă de bucătărie dotată cu un filtru lavabil.

Branduri Populare de Hote

Bosch

Pe piață veți găsi câteva zeci de modele de hote Bosch. Acestea sunt recunoscute pentru calitatea lor și sunt printre preferatele utilizatorilor.

Beko

Hotele marca Beko sunt și ele apreciate. Acestea au un preț de achiziție bun și se remarcă cu o calitate peste medie.

Whirlpool

Hotele Whirlpool sunt de o calitate superioară, de aici și prețul ușor mai ridicat al acestora. Vă invităm să descoperiți modelele cu un click pe buton!

Studio Casa

În gama de produse Studio Casa veți găsi o mulțime de hote pentru bucătărie! Modelele sunt diverse și au prețuri pentru toate buzunarele.

Întrebări Frecvente

Dacă ai ales o hotă cu filtru lavabil, acesta se demontează conform indicațiilor și se poate curăța cu ajutorul unui degresant sau cu detergent de vase.