Cel mai bun telefon mobil

Top Smartphone & Ghid de Cumpărături

Top telefoane mobile

Cum alegi un telefon mobil de calitate?

La fel ca la orice alt dispozitiv de acest gen, alegerea unui telefon mobil bun ține mult de gusturile și preferințele fiecărui client. Totuși, noi am încercat să formăm un top al unora dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață, ținând cont de caracteristici, preț și opiniile cumpărătorilor, dar îți vom prezenta și caracteristicile de care ar trebui să ții cont.

TOP Telefoane Recomandate

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Dual SIM, capacitate de stocare 256 GB, 12 GB RAM, 5G, Android 10, display 6.9 inch, 3 camere: 108 MP wide, 12 mp, 12 mp ultrawide, 10 mpx camera frontală, rezoluție 8K

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Display OLED de 6.58 inch, Dual Sim, 256 GB memorie, 8 GB RAM, 6 camere, filmare 4K

Apple iPhone 12

Sistem operare iOS 14, display Super Retina XDR 6.1 inch, 2 camere, cameră frontală de 12 Mpx, filmare 4K

Samsung Galaxy S20 Ultra

Dual SIM, capacitate stocare 128 GB, 12 GB RAM, 5G, Android 10, AMOLED 6.9 inch, 4 camere, cameră frontală de 40 Mpx

Apple iPhone SE 2

Apple iPhone SE 2

Memorie 64 GB, sistem operare iOS 13, Procesor Apple A13 Bionic, display 4.7 inch, Cameră principală 12 MP și frontală 7 MP

Huawei Nova 5T

Dual SIM, 4G, 128 GB memorie internă, 6 GB RAM, Android 9, Display de 6.26 inch, 5 camere, filmare 4K

Samsung Galaxy Xcover Pro

Samsung Galaxy Xcover Pro

Dual Sim, Android 10, display IPS de 6.3 inch, memorie internă de 64 GB, memorie RAM de 4 GB, 2 camere, cameră frontală de 13 mpx

Apple iPhone 11

Dual SIM, sistem operare iOS 13, display de 6.1 inch, memorie 128 GB, 4 GB RAM, 2 camere, cameră frontală de 12 MPX, filmare 4K

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi Mi 10T Pro

8 GB RAM, 256 GB capacitate, 5G, display IPS de 6.67 inch, 3 camere principale de 108, 13 și 5 MP, rezoluție video 8K

OnePlus Nord

Capacitate de 128 GB, 8 GB RAM, 5 G, Android 10, display Optic AMOLED de 6.44 inch, 4 camere principale și 2 camere frontale

Telefoane Ieftine

Caracteristici și Specificații

Tipul de Telefon

Pe piață mai există foarte puține telefoane clasice, majoritatea fiind de tipul Smartphone. Totuși, pentru cei care au nevoie de un dispozitiv simplu, se vor mai găsi câteva zeci de modele.

Memoria Internă

Memoria internă a unui telefon este o caracteristică importană. Găsim modele ce au de la sub 8 GB și până la peste 512! Totuși, cele mai comune telefoane din zilele noastre au o capacitate de stocare situată între 128 și 512 GB.

Memoria RAM

Recomandăm un telefon cu o memorie RAM de cel puțin 6 GB. Există însă variante. Găsiți pe piață smartphone-uri cu memorii cuprinse între sub 1 GB și chiar de 12 GB RAM.

Dimensiunea ecranului

Surprinzător sau nu, majoritatea telefoanelor din ziua de astăzi au un display de peste 6 inch în diagonală! Dacă preferi un model mai comod și mai mic, atunci poți opta pentru unul de 4-5.9 inch.

Procesorul și Numărul de Nuclee

Un procesor performant va face ca telefonul tău să poată duce multiple aplicații și nu se va mișca greu atunci când îl vei supune multor sarcini. Din fericire, majoritatea telefoanelor din prezent vin dotate cu peste 8 nuclee și procsoare performante.

Camerele Foto

Poate unul dintre cele mai importante aspecte ale zilelor noastre atunci când vine vorba de un telefon nou este legat de numărul de camere, dar mai ales de rezoluția acestora. Cele mai multe produse vin astăzi cu mai mult de o cameră principală, iar calitate fotografiilor este una excelentă. În plus, nu uita să te informezi și despre calitate camerei frontale, cea care te ajută să faci poze de tip selfie.

Conectivitate

Recomandăm ca noul tău telefon să vină dotat cu bluetooth, Wi-Fi, GPS, NFC. Mai există modele ce dețin funcția de încărcare wireless sau DLNA.

Tehnologii

Cele mai multe telefoane vin dotate cu tehnologiile 3G și 4G. Totuși, odată cu evoluția tehnologiilor globale, ar fi bine să optezi pentru un model dotat cu tehnologia 5G pentru a te asigura că vei avea parte de cele mai bune conexiuni.

Sistemul de Operare

Aici ține de preferințele tale. Evident, cele mai comune telefoane inteligente sunt dotate cu sistemul de operare Android, fiind urmate de iOS de la Apple.

Alte funcții

Printre funcțiile și caracteristicile pe care ți le mai recomandăm, enumerăm: accelerometru, giroscop, lanternă, încărcare rapidă, senzor de amprentă, rezistență la apă ș.a..

Tipuri de Telefoane căutate

Telefoane cu 5G

Există pe piață deja câteva sute de telefoane dotate cu tehnologia 5G, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele!

Telefoane Clasice

Nu pui preț pe tehnologiile Smart și ai pur și simplu nevoie de un telefon mobil simplu? Click pe buton și descoperă cele mai interesante telefoane clasice!

Sfaturi de Achiziție

  • Cumpără un telefon ținând cont de dimensiunea display-ului său. Verifică dacă este confortabil pentru tine, atât în ceea ce privește folosirea sa, cât și în ceea ce privește ținutul său în geantă/buzunar;
  • Te sfătuim să alegi un mobil dotat cu un procesor performant, dar și cu o capacitate de stocare pe măsură, plus o memorie RAM generoasă;
  • Odată cu telefonul, cumpără și folie de protecție și carcasă pentru acesta;
  • Fă o listă cu caracteristicile pe care ai vrea ca noul tău telefon să le dețină, apoi caută modele în funcție de bugetul pe care tu vrei să-l aloci.

Branduri Populare de Telefoane

Telefoane Samsung

Samsung este în continuare cel mai căutat și apreciat producător de telefoane mobile.

Telefoane Apple

Fanii iPhone și ai sistemului de operare iOS cu siguranță vor opta pentru un telefon marca Apple, unele dintre cele mai stabile de pe piață!

Telefoane Huawei

Renumitul producător din China câștigă teren an de an, producând unele dintre cele mai performante telefoane de pe piața globală!

Telefoane Xiaomi

Tot produse în China, telefoanele Xiaomi reprezintă o soluție bună și ieftină!

Întrebări Frecvente

Este greu de spus, deoarece fiecare are opinii și gusturi diferite. Totuși, cele mai bune par a fi cele produse de Samsung, Apple și Huawei

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

REDUCERI TELEFOANE >