Cel mai bun Calculator/PC

Top Desktop pentru Gaming și Office

Top Calculatoare Desktop PC

Cum s─â alegi cel mai bun calculator?

De╚Öi majoritatea persoanelor opteaz─â pentru a crea un┬ádesktop PC de la zero, cump─âr├ónd piesele separat, mul╚Ťi dintre noi, poate f─âr─â cuno╚Ötin╚Ťe, aleg s─â-╚Öi cumpere un calculator de brand, gata asamblat. A╚Öadar, ├«n r├óndurile de mai jos ├«╚Ťi vom ar─âta cum s─â cumperi cel mai┬ábun calculator pentru office sau pentru gaming, dar ├«╚Ťi prezent─âm ╚Öi un top al unora dintre cele mai apreciate produse.

TOP Sisteme Desktop Recomandate

Pia╚Ťa de calculatoare este foarte schimb─âtoare! Dac─â nu g─âse╚Öti unul dintre produsele recomandate pe stoc, ├«╚Ťi recomand─âm s─â optezi pentru unul similar recomandat de magazinul online!

ASUS ROG Strix

ASUS ROG Strix

AMD Ryzen 7 3800X până la 4.50 GHz, 16 GB DDR4, 1TB HDD + 512GB SSD, placă video dedicată de 6GB

All In One iMac 27

Inter Core i7, 3.80 GHz, display de 27 inch Retina 5K, 16 GB RAM, 512 GB capacitate stocare SSD, sistem operare macOS Catalina

Lenovo Legion T5 28IMB05

Intel Core i7 genera╚Ťia 10, 16 GB DDR4 RAM, capacitate stocare de 512 GB, SSD, plac─â video dedicat─â de 6GB

Serioux Powered by MSI

AMD Ryzen 5 1600AF până la 3.60 GHz, 8 GB DDR4, 500 GB SSD, GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5

Serioux Powered by ASUS

Serioux Powered by ASUS

Procesor AMD Ryzen 5 până la 3.60 GHz, memorie RAM de 16 GB DDR4, 500 GB SSD capacitate de stocare, placă video dedicată

Calculatoare Ieftine

Caracteristici ╚Öi Specifica╚Ťii

Procesorul

Procesorul (CPU) este practic creierul calculatorului t─âu. Vei avea de ales ├«n primul r├ónd ├«n func╚Ťie de produc─âtor: Intel sau AMD. Apoi, trebuie s─â ╚Ťii cont de frecven╚Ťa de operare, care este de preferat s─â fie una c├ót mai ridicat─â, pentru ca PC-ul t─âu s─â fac─â fa╚Ť─â sarcinilor la care ├«l supui. ├Än plus, nu uita s─â ╚Ťii cont de num─ârul de nuclee, iar noi recomand─âm ca acestea s─â fie minim 4, mai ales pentru gaming. Cel mai des ├«nt├ólnite procesoare sunt Intel Core i3, i5, i7 ╚Öi i9.

Placa de baz─â

Placa de baz─â este cea pe care toate componentele calculatorului t─âu vor fi conectate ╚Öi prin care vor comunica ├«ntre ele. Asigur─â-te c─â piesele sunt compatibile cu aceasta ╚Öi c─â ea va suporta overclaoking, dar ╚Öi frecven╚Ťele memoriilor pe care le de╚Ťine.

Placa Video

Un PC de brand poate fi dotat cu plac─â video dedicat─â sau integrat─â. Evident, recomand─âm modelele cu plac─â video dedicat─â, deoarece performan╚Ťele calculatorului vor fi mult mai bune. Asigur─â-te s─â alegi o plac─â bun─â, ce permite upgrade ├«n timp ╚Öi care de╚Ťine o memorie suficient─â pentru task-urile preferate.

Memoria RAM

Recomand─âm un calculator cu o memorie RAM de minim 4 GB, iar aici ne referim la modelele dedicate office-ului. Dac─â vrei un PC de gaming, atunci ar trebui s─â optezi pentru unul ce de╚Ťine o memorie de minimum 8 GB.

Tipul de Stocare

Vei avea de ales dintre un PC cu HDD, SDD sau cu ambele tipuri de stocare. SSD-urile sunt mult mai rapide, ├«n timp ce HDD-urile sunt preferate datorit─â duratei de via╚Ť─â mai ├«ndelungat─â. Recomand─âm un PC cu HDD ╚Öi SSD, pentru a pune sistemul de operare ╚Öi aplica╚Ťiile importante pe SSD, iar fi╚Öierele clasice pe HDD.
Nu uita de asemenea și de capacitatea de stocare! În principiu, cu cât este mai generoasă, cu atât este mai bine!

Sistemul de Operare

Dac─â nu vrei s─â te complici cu achizi╚Ťionarea unui sistem de operare separat, po╚Ťi c─âuta un desktop PC care vine cu acesta gata instalat. Evident, cel mai cunoscut dintre ele este Windows.

Conectivitatea

Pentru a putea conecta toate perifericele la PC-ul tău, ar fi indicat ca acesta să stea bine la capitolul conectivitate. Așadar, asigură-te că vei avea suficiente porturi/intrări/ieșiri de tip USB, USB 3.0, HDMI, video și audio.

Carcasa

Caracasa unui PC nu joac─â doar rol de design. Este indicat ca ea s─â fie suficient de ├«nc─âp─âtoare, s─â permit─â un cable management corect, dar mai ales s─â permit─â o circula╚Ťie eficient─â a aerului, pentru ca piesele calculatorului s─â poat─â func╚Ťiona la capacitate maxim─â.

Tipul de PC - Informa╚Ťii

Calculatoare Gaming

Sistemele PC pentru Gaming┬ásunt probabil cele mai c─âutate ├«n zilele noastre! Ele nu sunt bune doar pentru jocuri, ci vor face fa╚Ť─â cu brio ╚Öi task-urilor office sau celor de tip grafic─â. Acestea se remarc─â cu memorie generoas─â, pl─âci video performante, procesoare bune!

Calculatoare Office

Calculatoarele de tip Office sunt cele clasice, cu specifica╚Ťii medii, ideale pentru: navigare pe internet, activit─â╚Ťi de birou, rulare filme, programe obi╚Önuite ce nu necesit─â o memorie mare.

Calculatoare All in One

Desktopurile de tipul All in One PC sunt practic acele calculatoare care au un monitor integrat. Toate piesele se reg─âsesc ├«n spatele display-ului ╚Öi sunt apreciate pentru faptul c─â nu ocup─â mult spa╚Ťiu, dar ╚Öi pentru performan╚Ťele lor.

Mini PC

Mini PC-urile pot fi considerate calculatoare de buzunar. Pot fi transportate cu o mare u╚Öurin╚Ť─â. Sunt preferate de programatori, dar ╚Öi de cei care le conecteaz─â la aparatur─â de tip POS.

Calculatoare cu Windows

Calculatoare cu Windows

Dup─â cum ╚Ťi-am spus, dac─â vrei s─â scapi de grija sistemului de operare, recomand─âm s─â cumperi un calculator ce de╚Ťine Windows-ul gata instalat!

Sfaturi de Achizi╚Ťie

  • Cump─âr─â un calculator ├«n func╚Ťie de bugetul pe care ├«l ai, dar ╚Öi ╚Ťin├ónd cont de activit─â╚Ťile la care ╚Ötii c─â ├«l vei supune;
  • Asigur─â-te c─â noul t─âu desktop st─â bine la capitolele: capacitate de stocare, procesor, plac─â video ╚Öi memorie RAM;
  • Nu omite aspecte precum: conectivitate, carcas─â, aerisire;
  • ├Ä╚Ťi recomand─âm s─â cumperi un PC care permite upgrade periodic. ╚śtim bine c─â pia╚Ťa evolueaz─â rapid, de la lun─â la lun─â, iar ├«n timp vei fi nevoit s─â mai faci investi╚Ťii.

Branduri Populare de Calculatoare Desktop

Calculatoare Lenovo

Cei de la Lenovo sunt specializa╚Ťi ├«n produc╚Ťia de calculatoare de toate tipurile ╚Öi au o gam─â foarte generoas─â

Calculatoare HP

HP este de asemenea un juc─âtor important ├«n industria produc╚Ťiei de PC-uri ╚Öi componente.

Calculatoare ASUS

Dac─â vrei un PC de brand de o calitate bun─â, po╚Ťi opta f─âr─â probleme pentru unul marca ASUS!

Calculatoare Dell

Pe pia╚Ť─â vei g─âsi zeci de calculatoare marca Dell. Brandul este specializat ├«n produc╚Ťia de PC-uri de tip office.

Întrebări Frecvente

Dac─â de╚Ťii cuno╚Ötin╚Ťele necesare, este probabil mai avantajos pentru tine s─â-╚Ťi asamblezi PC-ul cump─âr├ónd piesele separat. Totu╚Öi, g─âse╚Öti pe pia╚Ť─â ╚Öi zeci de calculatoare de brand de o calitate superioar─â ╚Öi la un pre╚Ť de achizi╚Ťie destul de bun.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

REDUCERI CALCULATOARE >