Cel mai bun frigider

Top Frigidere & Ghid de Cumpărături

Cum să alegi un frigider?

Te invităm să descoperi cum să cumperi cel mai bun frigider, ținând cont de cele mai importante caracteristici ale acestor electrocasnice atât de necesare în casele noastre. Pe lângă ghidul de achiziție, îți vom prezenta mai jos și un top al frigiderelor recomandate, dar și tipul acestora.

TOP Frigidere Recomandate

Arctic AD60310M30MT

Arctic AD60310M30MT

Volum total de 306 litri, Clasa A+, funcția Garden Fresh, iluminare LED, 4 rafturi în frigider, 2 compartimente în congelator, termostat

Beko RDSA290M20XP

Volum net 278 litri (209 l frigider + 69 l congelator), sistem răcire static, 3 rafturi frigider + 3 rafturi ușă, compartiment legume&fructe, tavă pentru gheață, sistem antibacterian

Heinner HF-H2206BKF+

Heinner HF-H2206BKF+

Volum de 205 litri, Clasa +,  3 rafturi frigider, 3 rafturi ușă, compartiment legume & fructe, lumină LED , termostat ajustabil

Samsung RT38K5435S9/EO

Samsung RT38K5435S9/EO

Volum net total de 384 litri, Clasa A++, tehnologia Full NoFrost, Compresor Digital Inverter, Display, Iluminare LED, 4 rafturi frigider, 4 rafturi pe ușă, compartiment legume/fructe

Arctic ANFB155+

Volum net de 138 litri (118 litri frigider și 20 litri congelator), dezghețare automată a frigiderului, 2 rafturi frigider + 3 rafturi pe ușă, ladă legume & fructe, iluminare interioară, sistem antibacterian

Frigidere Ieftine

Caracteristici și Specificații

Numărul de Uși

Un frigider poate avea una sau două uși. Modelele din prima categorie fie nu dețin un congelator incorporat, fie acesta este de dimensiuni mai mici. Recomandăm frigiderele cu două uși, deoarece accesul la compartimentul congelator se va face mult mai ușor.

Volumul total

Cele mai multe frigidere au un volum net total de sub 250 litri. Ține cont că volumul se împarte: volumul frigiderului + volumul congelatorului. Există și modele mai generoase în ceea ce privește spațiul, însă în acest caz te poți orienta către o combină frigorifică.

Sistemul de Dezghețare

Evident, sfatul nostru este să alegi un sistem de dezghețare automat. Menționăm că există și dispozitive cu un sistem manual sau semi-automat, însă cu siguranță nu îți vei dori să faci această activitate ca pe vremuri.

Sistemul de Răcire

Chiar dacă cele mai multe frigidere sunt dotate cu un sistem de răcire static, noi recomandăm acelea care dețin un sistem de răcire No Frost sau Full No Frost, deoarece depunerea de gheață va fi aproape inexistentă.

Funcțiile

Frigiderele nu sunt electrocasnice dotate cu foarte multe funcții, însă ele există. Iată lista celor mai comune: child lock, dozator de gheață, ECO, iluminare LED, semnal sonor pentru ușă deschisă, sistem antibacterian.

Eficiența Energetică

Pentru a te bucura de un consum cât mai mic în ceea ce privește consumul de curent electric, alege un frigider ce folosește o clasă energetică superioară, cum ar fi: A+, A++ sau A+++.

Dozator de Apă

Dacă vrei să te bucuri de apă rece, mai ales în zilele toride de vară, ai putea să optezi pentru un frigider care deține un dozator de apă. Ține cont că acest dispozitiv reduce în general din compartimentarea rafturilor de pe ușă.

Numărul de Rafturi

Este important ca frigiderul tău să dețină un număr cât mai mare de rafturi. Aici ne referim atât la rafturile interioare, cele de pe ușă, dar și la rafturile din congelator.

Compartimentarea

Ai grijă ca frigiderul tău să fie corect compartimentat! Vezi ca înălțimea rafturilor să permită introducerea unor oale de gătit înalte, asta în timp ce restul spațiilor să permită depozitarea alimentelor în condiții normale. Nu uita ca rafturile de pe uși să ofere spațiu suficient pentru sticlele înalte.

Compartimente Speciale

Nu în ultimul rând, ar fi ideal ca noul tău frigider să vină dotat cu compartimente speciale pentru: fructe, legume, carne, mezeluri, brânzeturi.

Tipul - Informații și Modele

Cu o ușă

După cum vă spuneam, frigiderele cu o ușă ar putea să nu dețină un congelator. Dacă sunt dotate cu acesta, accesul se va face deschizând automat și ușa compartimentului frigider.

Frigidere cu două uși

Cu două uși

Frigiderele cu două uși sunt cele pe care noi le recomandăm. Dă click pe butonul alăturat și găsește modelul dorit!

Cu No Frost

Frigiderele care dțin sistemul de răcire No Frost sunt printre cele mai căutate. Acesta poate fi prezent în congelator, în compartimentul frigider sau în ambele. El împiedică formarea de gheață excesivă și păstrează alimentele în cele mai bune condiții.

Cu dozator de apă

V-am prezentat ceva mai sus beneficiile acestei opțiuni. Așadar, dacă doriți un frigider dotat cu dozator pentru apă, consultați lista apăsând butonul alăturat.

Frigidere Incorporabile

Frigiderele incorporabile sunt ideale spre a fi montate în cadrul mobilierului din bucătăriile moderne. Acestea vor fi practic ascunse, oferind un plus evident pentru ambientul încăperii.

Sfaturi de Achiziție

  • Cumpără un frigider ce oferă un volum net total care să fie corect raportat la numărul membrilor din familia ta;
  • Îți recomandăm frigiderele cu două uși, pentru a avea un acces facil la fiecare dintre compartimente;
  • Măsoară corect frigiderul și spațiul în care vrei să-l amplasezi;
  • Asigură-te că ușile frigiderului dorit sunt reversibile, asta pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când vei dori să-i schimbi poziția;
  • Recomandăm să alegi un frigider dotat cu funcția de dezghețare automată, dar și cu sistemul de răcire No Frost;
  • Nu uita să optezi pentru un model dotat cu multe rafturi, corect compartimentate!

Branduri Populare de Frigidere

Arctic

Frigiderele Arctic au o tradiție de zeci de ani! Firma, fondată în România, se remarcă cu aparate frigorifice de calitate, ce pot fi cumpărate la prețuri accesibile!

Bosch

Cei care preferă calitatea nemțească pot opta pentru un frigider marca Bosch. Modelele sunt destul de multe, iar acestea sunt dotate cu o mulțime de funcții utile!

Samsung

Din acest top nu puteau lipsi nici frigiderele Samsung. După cum bine știți, produsele fabricate de brandul sud-coreean oferă utilizatorilor o experiență foarte bună.

Heinner

Frigiderele Heinner sunt produse în Turcia și China. Modelele sunt numeroase și au o calitate peste medie. În plus, ele au un preț de achiziție excelent!

Întrebări Frecvente

Un frigider achiziționat în zilele noastre are o durată de viață ce poate ajunge la 10/15 ani.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply